Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Συμβιβάστηκαν τα ασυμβίβαστα»

Ο «ακομμάτιστος» και «αυτοδιοικητικός» δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης παραβίαζε για χρόνια την ισχύουσα νομοθεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης), κρατώντας παράλληλα με τη δημαρχεία και την προεδρία του Οργανισμού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, διορισμένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου). Έτσι, το ένα χέρι ένιφτε το άλλο και τα δυο το πρόσωπο, κέρδιζε παρανόμως και από τα δύο. Αν είχε κατατεθεί προσφυγή στη δικαιοσύνη θα έχανε το δημαρχιακό αξίωμα.

Ενόψει της συμμετοχής του στις εκλογές του Μαΐου όφειλε να παραιτηθεί από την προεδρία του Φεστιβάλ 18 μήνες προ των εκλογών, πράγμα που δεν έκανε. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος.

Ο δήμαρχος που ήθελε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, νόμιζε ότι το θέμα θα περάσει και πάλι απαρατήρητο. Όταν όμως αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα άρχισε με παιδαριώδεις δικαιολογίες: Δεν υπάρχει θέμα, όλα είναι νόμιμα. δεν υπάρχει κώλυμα γιατί το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει έδρα την Αθήνα (αναληθές). εγώ ορίστηκα πρόεδρος μετά την εκλογή μου στη δημαρχεία (άσχετο). η θητεία μου ως δημάρχου είναι μόνο 3,5 χρόνια στην πρώτη περίοδο και δεν πρέπει να ισχύσει το κώλυμα (δική του εφεύρεση), και άλλα παρόμοια.
Όταν όμως κατάλαβε ότι οι παραπάνω δικαιολογίες δεν θα στέκονταν στο δικαστήριο, που θα εκδίκαζε προσφυγή κατά της εκλογής του, τότε άρχισαν οι πολιτικοί εκβιασμοί: Απευθύνθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και ζήτησε να ψηφιστεί διάταξη νόμου που να καταργεί την ισχύουσα για το κώλυμα νομοθεσία. Απειλούσε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κόψει όλους τους πασοκογενείς από τον συνδυασμό του, πράγμα που άρχισε να εφαρμόζει σταδιακά. Ο κ. Βενιζέλος που ήθελε να τον μετρήσει στις 25 Μαΐου στους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, ενεργοποιήθηκε αμέσως: Άσκησε αρχικά πίεση δια του αναπληρωτή υπουργού κ. Γρηγοράκου και στη συνέχεια απευθείας στου Μαξίμου απειλώντας προφανώς «ή μου διασώζετε τον Μπουτάρη ή ρίχνω την κυβέρνηση».

Από κοντά συνήγορος του δημάρχου και η ΔΗΜΑΡ.

Ο εκβιασμός πέρασε. Ο κ. Μπουτάρης διασώθηκε. Και θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο των Θεσσαλονικιών διαφημίζοντας πόσο ακομμάτιστος είναι, πόσο αυτοδιοικητικός και πόσο σέβεται τους νόμους.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης θα κρίνει το νέο ήθος και τις νέες μεθόδους που διδάσκει ο κ. Μπουτάρης με τις πράξεις του. Και θα αποφασίσει αν θέλει έναν τέτοιο δήμαρχο.

Δημήτρης Σ. Κούβελας,

Δικηγόρος

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης,

Συνδυασμού «ΕΝΤΑΞΕΙ» του Σταύρου Καλαφάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου