Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Τα τρία γουρουνάκια»



Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν σ’ ένα δάσος (Ευρωπαϊκή Ένωση) τρία γουρουνάκια. Το μεγαλύτερο αδελφάκι (Γερμανία, Γαλλία) ήταν το πιο υπεύθυνο και το στήριγμα της οικογένειας. Από νωρίς είχε αντιληφθεί τις προθέσεις του κακού λύκου (ΗΠΑ) που παραμόνευε την κατάλληλη ευκαιρία, για να τα καταβροχθίσει (να υπερισχύσει απόλυτα οικονομικά σε παγκόσμιο επίπεδο).

Κι ενώ το μεγάλο γουρουνάκι σκεφτόταν πώς θα χτίσουν ένα γερό σπίτι, τα αδελφάκια του είχαν στο μυαλό τους να διασκεδάζουν περισσότερο, χωρίς ν’ ανησυχούν για τίποτα. Περνούσαν μια χαρά κάνοντας πάρτι κακοδιαχείρησης, ξοδεύοντας περισσότερα απ’ όσα δικαιολογούσε η τεμπελιά τους.

Το μεγάλο γουρουνάκι, αντί να διασκεδάζει, έχτισε γερό σπίτι από τούβλα (προωθούσε τα συμφέροντα του και προετοιμαζόταν, για να αντιμετωπίσει τους παγκόσμιους ανταγωνιστές).

Τα άλλα δύο γουρουνάκια τελικά κατάλαβαν πως κι αυτά έπρεπε να φτιάξουν τα δικά τους σπίτια. Το έκαναν, βέβαια, με πιο εύκολο τρόπο και ελάχιστο κόπο. Έτσι, το δεύτερο γουρουνάκι (Ιταλία, Ισπανία) έφτιαξε σπίτι από καλάμια, ενώ το τρίτο γουρουνάκι –το πιο τεμπέλικο (Ελλάδα, Πορτογαλία)–, έστησε μια καλύβα από άχυρα. Μετά, γύρισαν στα παιχνίδια τους.

Ο κακός λύκος (υπό την μορφή αδίστακτων κερδοσκόπων αυτή τη φορά) παραμόνευε και φύσηξε δυνατά (φήμες, χειραγώγηση αγορών, υψηλότοκα δάνεια), σκορπίζοντας την αχυρένια καλύβα (όπου κατοικοεδρεύει και η Ιρλανδία). Έντρομο το μικρότερο γουρουνάκι αναζήτησε καταφύγιο στο σπίτι από καλάμια του μεσαίου αδελφού και περίμεναν τα χειρότερα.

Αυτή τη φορά, με δύο φυσήματα ο κακός λύκος σάρωσε και το καλαμένιο σπίτι και άρχισε να καταδιώκει τα γουρουνάκια. Αυτά πρόφτασαν να καταφύγουν στο πέτρινο σπίτι του μεγάλου αδελφού τους. Ο λύκος πραγματικά θυμωμένος φύσηξε μανιασμένα, αλλά μάταια. Το σπίτι αυτό άντεξε στην επίθεσή του. Επιτέλους, τα τρία γουρουνάκια σκέφτηκαν ότι χρειάζεται ένα σχέδιο (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δέχονταν, ώστε να επιβιώσουν. Έτσι, αποφάσισαν να στήσουν ένα καζάνι με καυτό νερό (ρευστότητα τραπεζικού συστήματος) μέσα στο αναμμένο τζάκι (χρηματαγορές), για να αντιμετωπίσουν το λύκο, που με βεβαιότητα θα επιχειρούσε να αλώσει το τελευταίο προπύργιο (της ευρωπαϊκής οικονομίας – ευρωζώνη), κατεβαίνοντας από την καμινάδα. Έτσι, όταν ο τελευταίος κατέβηκε βιαστικά, έπεσε στο καυτό νερό και τσουρουφλίστηκε άγρια.

Τα γουρουνάκια ικανοποιημένα από την επιτυχία τους, λυπήθηκαν τελικά τον κακό λύκο και περιποιήθηκαν τις πληγές του, αφού προηγουμένως αυτός υποσχέθηκε ότι θα γίνει καλός. Βοήθησε, μάλιστα, τους νέους φίλους του να χτίσουν τρία πολύ γερά σπίτια (συντονισμένες επαφές αμερικανού προέδρου – Μέρκελ – Ζαρκοζί κλπ. για αποτροπή παγκόσμιου οικονομικού κραχ).

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς ….ευχόμαστε το παραμύθι να βγει αληθινό, για να ζήσουμε καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου